ROUND LAB 1025 Dokdo Mud Pack 100ml

Categories: ,

ROUND LAB 1025 Dokdo Mud Pack 100ml

679.00 ден

Out of stock

ROUND LAB 1025 Dokdo Mud Pack 100ml

 

Измивачка маска на база на 40% високо концентирана глина (Каолин и Бентоин) која помага во третирање на црнките, акните и нечистотиите насобрани во порите.

Збогатена е со 72 природни минерали од морска вода  како магнезиум, калциум и цинк преку специјална патернтирана технологија. Овие минерали и помагаат на кожата да ја надополни изгубената вода од кожата, пружа длабинска хидратација, го регулира лачењето на себум и го подобрува целокупното здравје на кожата.

Во својот состав содржи и пантенол и трехалоза кои ја хидрираат и и помагаат да го регулира соодносот на вода-масло и Lactobacillus и алантоин кои ја потхрануваат и смируваат кожата.

 

Клучни состојки:

  • 40% високо концентирана глина (Каолин и Бентоин) – помага во третирање на црнките, акните и нечистотиите насобрани во порите
  • Пантенол & Трехалоза – кои ја хидрираат и и помагаат да го регулира соодносот на вода-масло во кожата
  • Lactobacillus & Алантоин – ја потхрануваат и смируваат кожата

 

Начин на употреба:

  1. Нанесете од маската рамномерно на целото лице со помош на шпатула.
    2. По 10-20 минути, измијте го лицето со млака вода и продолжете со рутината.

 

Состав:

Kaolin, Glycerin, Water, Bentonite, Trehalose, 1,2-Hexanediol, Sea Water, Sea Salt, Allantoin, Panthenol, Lactobacillus, Caprylyl Glycol, Cellulose Gum, Ethylhexylglycerin, Butylene Glycol, Tocopherol, Xanthan Gum