За Нас

Purito

PURITO е комбиниран збор на „Прочисти“ и „До“

(потекнува од кинески карактер , што значи „почва“).

„Прочистување“ значи да ги прочистат нивните природни состојки за да создадат безбедни и чисти производи.

„До“ значи да се вратиме на основите за зајакнување и санирање на колабираните бариери на кожата.

Назад на основата. Исто како здравиот корен расте здраво дрво, здравјето е коренот на блескавата кожа. Краткорочни резултати се одлични, но тие не траат долго.

PURITO е корејски бренд кој вклучува природни состојки кои се безбедни според EWG Green. PURITO e се она што е природата. PURITO веруваат во транспарентност и природни состојки кои дејствуваат на кожата, затоа нивната листа на состојки е секогаш многу јасна. Тие користат еколошки пакувања, никогаш не тестираат на животни и овозможуваат продукти кои се достапни за сите. Сите нивни производи се безбедни за чувствителна кожа, како и кожа склона на акни. Нивниот природен пристап ја поддржува, штити и разубавува вашата кожа!  

PURITO е цврсто против употреба на животни во производството и тестирањето на козметиката. Овој бренд 100% не прави тестирање на животни. Околу 80% од производите се погодни за вегани, само неколку производи содржат состојки добиени од животинско потекло, како што е муцин од полжав. Тие донираат дел од нивниот профит на Best Friend Animal Society. PURITO секогаш се стреми кон Eco friendly амбалажи. Брендот користи еколошки рециклирана хартиена амбалажа за сите свои производи.
Имајќи ја предвид чувствителна кожа, производите на Purito се формулираат со природни и органски состојки, ослободени од штетни хемикалии. Список на состојки кои Пурито никогаш не ги користи во своите производи: парабен, етанол, PEG, минерално масло, силикон, триклозан, бензинатум, сулфат, фталат, оксибензон, синтетички мирис и синтетичка боја.

Испораката на пратки ја вршиме преку Ин Пошта Радески во период од 1-2 работни дена од порачката, но во исклучителни ситуации рокот на испорака може да се пролонгира. 

Доставата е бесплатна за сите нарачки над 1000 мкд, под таа сума доставата чини 90 мкд за Скопје и околината и 130 мкд за останатите градови во Северна Македонија.

Новости

Skinaholics © 2021. Сите права се задржани. Powered by OCS

0