PURITO Snail Clearing BB cream #21 Light Beige

PURITO Snail Clearing BB cream #21 Light Beige

729.00 ден 649.00 ден

Out of stock

Кога и како треба да го користам овој производ?
По завршувањето на вашата рутина за нега на кожата, нанесете нежно од овој производ преку текстурата на кожата. Нанесете мало количество на деловите на кои им е потребна поголема покривност и со тоа ќе добиете ефект на коректор.

Дали со користење на овој производ мојата шминка ќе добие несакан „ cakey„ ефект?
Производот содржи слуз од полжав кој ја пренесува влажноста и хранливоста одвнатре во кожата. И дава висока покривност и поддршка на кожата и го намалува појавувањето на мртвите клетки на кожата, па на тој начин користејќи ја оваа ББ крема добивате перфектна шминка без некасан „cakey” ефект.

Дали оваа ББ крема има навистина ефекти за против стареење на кожата?
Со заштитен влажен слој од слузот од полжав, ефектите за против стареење на кожата се одобрени од страна на Министерството за безбедност на храна и лекови.

Имам сензитивна кожа и загрижен/а сум за шминката. Дали може да го користам овој производ?
Во составот на оваа ББ крема има нежни и безбедни природни состојки, како што се екстракти од сладок корен, шизандра, морски нарцис и слуз од полжав, па со тоа производот е безбеден за користење на сите типови на кожа.

Дали ББ кремата остава лепливо чувство на кожата?
ББ кремата има ултра лесна текстура, без да остави лепливо и непријатно чувство. Дава длабока хидратација на кожата.

 

Опис

PURITO Snail Clearing BB cream 30ml За мене Перфектен производ со кој ќе добиете сјајна, блескава и перфектна кожа! PURITO Snail Clearing BB cream содржи прочистен слуз од полжав и обезбедува хидратација и експресија на ултра мека кожа. Станува збор за „СЕ ВО ЕДНО“ производ кој опфаќа осветлување, УВ заштита и нега за против стареење на кожата, па со тоа добивате и одлична покривна подлога (течна пудра) и нега за кожата истовремено. Бидејќи нуди одлична покривност, со PURITO Snail Clearing BB cream добивате перфектна подлога за шминка без да имате потреба од специјална база за шминка. Како дополнување, производот содржи екстракти од сладок корен и шизандра со цел да го намали производството на меланин и да имате транспарентна кожа дури и кога ќе ја отстраните шминката.   Клучно
  1. Со овој производ добивате комбинирана нега за кожата и тоа: УВ заштита, нега за подмладување и осветлување на кожата.
  2. Од составот на овој производ се исклучени сите опасни и штетни состојки како што се: силикони, парабени и талк кои вообичаено ги има во составот на повеќето производи за убавина и шминка.
  3. Спречува појава на мозолчиња, лесна текстура на крема/течна пудра со одлична покривност со миксирани природни состојки (сладок корен- шизандра) и не содржи стеарински состојки кои ги зачепуваат порите.
  Супер Тип!     PURITO Snail Clearing BB cream #21 Light Beige