PURITO Defence Barrier Ph Cleanser

PURITO Defence Barrier Ph Cleanser

799.00 ден 679.00 ден

Out of stock

Зошто треба да го миете лицето со нежен чистач?
Дермисот и епидермисот (кожната бариера) со ниска ПХ вредност може лесно да ги оштетите ако користите алкални чистачи. Кога кожната бариера ќе ослабне, кожата станува сува, што го забрзува стареењето и предизвикува чешање заради мртвите клетки на кожата. Заради тоа, мора да ја миете кожата на вашето лице со чистач со пониска киселост (ПХ вредност), најсоодветниот чистач за вашата кожа.

Дали треба да го мијам моето лице со чистач наутро?
Во согласност со изреката „Мијте го лицето наутро само со вода“, треба да изберете чистач со пониска киселост (ПХ вредност) кој е најсоодветен за вашата кожа, бидејќи нежно ги буди клетките на кожата од спиење. Најдобриот начин да го одржувате здравјето на кожата е наутро да го исчистите лицето со високо квалитетен чистач и на тој начин да го отстраните насобраниот себум од ноќта.

Дали може да ја отстранам шминката без второ чистење?
Иако станува збор за нежна состојка со ефективна моќ на чистење, првото чистење на шминката од лицето треба да го направите со чистач за шминка. PURITO pH cleanser содржи екстракт од Азиска Центела и екстракт од матична млеч. Овој чистач користете го за второ чистење за да ја смирите кожата која е иритирана од првото чистење, и за да ја отстраните секоја трага од шминката.

Загрижен/а сум за квалитетот на чистење на овој гел бидејќи има ниска киселост (ПХ вредност)
Кожната бариера многу лесно се оштетува ако се користи алкален чистач, што доведува до сувост и лупење на кожата, па со оглед на тоа со сигурност треба да ја заштитите со чистач со пониска киселост (ПХ вредност). Но, сепак кај некои чистачи од овој тип може да се јави проблем со помалку пенење и тоа да ја наруши функционалноста на чистењето. PURITO pH cleanser е нежен чистач кој целосно го отстранува себумот во порите со пена во изобилство, давајќи чувство на свежина по миењето.

Повеќето хидратантни чистачи може да бидат непогодни бидејќи не даваат чувство на чистина. Дали истото се однесува и на овој PURITO чистач?
ПХ чистачот се користи како втор чистач за лицето. Состојките за чистење целосно ги чистат и отстрануваат нечистотиите и ја хидрираат кожата со екстрактот од Азиска Центела, масло од чајно дрво и екстракт од матична млеч. Ја зајакнува кожната бариера со мек и влажен финиш, без чувство на затегнатост на кожата.

Опис

За мене Време е да ги разбудите вашите заспани клетки на кожата, нежно и спокојно! PURITO pH cleanser  е нежен производ со ПХ 5.5, најкомфорната ПХ вредност за здравјето на вашата кожа. Не содржи Полиетилен Гликол – ПЕГ, Сулфати или било која од 20те опасни состојки. Ако вашата кожа сè уште ја чувствувате сува по чистењето и барате ефективен производ за нега и чистење на кожата, изберете го PURITO pH cleanser кој делува магично со неговото дејство за хидратација и чистење на кожата. Клучно
  1. Форма на гел кој нуди одлично чистење.
  2. Пријатен и освежувачки гел за чистење на кожата, кој откако ќе се нанесе започнува со помала пенливост, па постигнува се поголема пенливост за време на чистењето на кожата, чистејќи ја беспрекорно кожата, а воедно заштитувајќи ја кожната бариера.
  3. Изработен од безбедни состојки, без присуство на никакви вообичаени штетни адитиви, како што се ПЕГ и Сулфат.
  4. Обезбедува екстра брзо ослободување на кожата од сувост и нуди длабока хидратација.
  Супер Тип & Како се користи Рутина на чистење на лицето со целосна хидратација!